خرید بهترین کره های گیاهی
-
۱۳ دی ۱۴۰۳
-
159
کره های گیاهی به صورت گسترده جایگزین کره های حیوانی شده اند؛ زیرا مضراتی که کره حیوانی داراست در بعضی افراد به صورت آسیب هایی جبران ناپذیر نمود پیدا می کند. کره های گیاهی جا پای کره های حیوانی گذاشته تا از بروز آسیب و بیماری جلوگیری کنند. کره های گیاهی را در وعده صبحانه، برای شیرینی پزی و ... استفاده می کنند؛ حتی کودکان هم می توانند از کره های گیاهی استفاده کنند. در ادامه بیشتر به کره های گیاهی می پردازیم.
برای خرید بهترین کره های گیاهی باید به چه نکاتی توجه داشت؟
وقتی که بخواهید بهترین کره های گیاهی را شناسایی کنید، باید به یک سری نکات توجه داشته باشید.
- عدد یدی
یکی از مؤلفه های یک کره ی گیاهی خوب عدد یدی آن است. عدد یدی باید چیزی معادل 65 یا 70 باشد.
- رنگ خوراکی
کره های گیاهی اصولاً بی رنگ هستند؛ اما برای اینکه رنگ و جلوه ای به آن ها اضافه کنند از رنگ خوراکی بهره می گیرند. رنگ قرمز استفاده شده در کره گیاهی باید عددی حدود 6 الی 8 باشد.
- انرژی
همة مواد غذایی دارای انرژی هستند که این انرژی را به اسم کالری می شماریم. در کره های گیاهی نیز باید در هر گرم 2 کیلوکالری انرژی وجود داشته باشد.
- اسید چرب ترانس
اسید چرب ترانس در کره های گیاهی کمتر از کره های حیوانی است. هنگام خرید به محصول توجه کنید تا اسید چرب ترانس آن معادل 2 درصد باشد.
کره های گیاهی در هنگام فراوری به صورت مایع هستند اما برای اینکه نگهداری از آن مشکل ایجاد نکند، آن را طی فرایندی به صورت جامد در می آوردند. نقطه ذوب کره های گیاهی عددی معادل 32 الی 37 درجه سانتی گراد است.
- پراکسید
پراکسید کره های گیاهی باید معادل 5 درصد باشد.
- اسیدیته
میزان اسیدیته در کره های گیاهی عددی معادل 0.5 درصد است.
تمام این ها نکاتی بود که هنگام خرید بهترین کره های گیاهی باید به آن توجه داشته باشید.
استفاده از کره های گیاهی در وعده صبحانه
کره های گیاهی با توجه به نوع مصرف به دو دسته تقسیم می شوند:
- کره هایی گیاهی مخصوص سفره
- کره های گیاهی صنفی و صنعتی
کره های گیاهی صنفی و صنعتی بیشتر برای کارخانه های تولید شیرینی به کار می روند. توجه ما به طور مخصوص به کره های گیاهی مخصوص سفره است که در وعده صبحانه بیشتر مصرف می کنیم. برای اینکه استفاده از کره های گیاهی برای افراد دلپذیرتر باشد در تهیه آن از طعم دهنده های مجاز استفاده می کنند که ضرری برای بدن ندارد؛ زیرا کره های گیاهی به صورت کلی مزه و بوی خاصی ندارند.
انواع کره های گیاهی در سفره ما جای کره های حیوانی را گرفته اند. البته که این همه استقبال از کره های گیاهی بیهوده نبوده است:
- مقرون به صرفه
کره های گیاهی نسبت به کره های حیوانی از قیمت کمتری برخوردار هستند؛ زیرا گیاهان مخصوص کره از شیرهای حیوانی بیشتر قابل دسترس هستند و همچنین کمتر به حیوان ها آسیب می رسد.
- اسید های چرب
در کره های گیاهی اسید های چرب اشباع و اسید های چرب غیر اشباع وجود دارد اما این مقدار بسیار کمتر از مقدار آن ها در کره های حیوانی است. از این رو کمتر موجب عارضه های قلبی و عروقی و چاقی در افراد می شود.
- برخورداری از کلسترول پایین
کسانی که بیماری قلبی دارند یا سن بالایی دارند، دیگر می توانند با نگرانی کمتر از کره های گیاهی استفاده کنند؛ زیرا کره های گیاهی کلسترول کمتری نسبت به کره های حیوانی دارد.
- دوستدار حیوانات و مخصوص افراد گیاه خوار
ممکن است شما به عنوان یک فرد گیاه خوار لب به کره های حیوانی نزنید چه بسا از خوردن این خوراکی لذت می برید. کره های گیاهی بدون شک برای این افراد جایگزینی بسیار عالی است. در طرز تهیه کره های گیاهی هیچ گونه فراورده حیوانی به کار نرفته است.
سالم ترین کره گیاهی برای کودکان
مصرف کره های حیوانی برای کودکان بد نیست اما ممکن است در درازا منجر به افزایش وزن بیهوده کودک یا حتی ایجاد بیماری در کودک بشود. ممکن است نتوانید از مصرف آن خودداری کنید و کودکتان علاقه زیادی برای خوردن کره داشته باشد. شما می توانید کره های گیاهی را جایگزین کره های حیوانی کنید تا نگرانی تان برای فرزند دلبندتان کمتر شود.
کره سرشار از کالری است و می تواند برای ساعات زیادی کودک را سیر نگه دارد و اشتهای کودک را نسبت به غذای اصلی کاهش دهد. کره های گیاهی زود هضم ترند، پس می توانید در وعده صبحانه به کودک خود کره گیاهی بدهید بدون اینکه نگران باشید در وعده ناهار غذای اصلی اش را نمی خورد.
طرز تهیه و نگهداری از کره گیاهی چگونه است؟
کره گیاهی طی فرایندهایی به عمل می آید. این فرایند ها شامل این موارد است:
- آماده سازی مواد لازم برای تولید کره گیاهی
مواد تشکیل دهنده کره به کارخانه برده می شوند. برای مثال روغن ذرت، گلرنگ، سویا ... و توسط سود سوزآور تیمار می شوند تا مواد غیرضروری مثل اسیدهای چرب آزاد از آن حذف شود.
در این مرحله گاز هیدروژن را به همراه یک کاتالیزور فلزی به روغن اضافه می شوند. روغن تحت فشار قرار می گیرد و منجر به تولید چربی های ترانس می شود.
- ذوب کردن چربی ها
روغن ها در یک مخزن قرار می گیرند و در حرارت 60-70 درجه سانتیگراد به طور همگن ذوب می شوند.
- فاز آبی محصول
در این مرحله به طور کلی شیر، آب، نمک و سایر موارد درون مخزنی حل و مخلوط می شوند. 16 درصد از وزن محصول نهایی را همین مواد محلول در آب تشکیل می دهند.
- مخلوط کردن چربی و آب
در این مرحله محلول چربی و محلول آبی با یکدیگر مخلوط می شوند و به مخزن امولسیون کننده منتقل می شوند. در این مرحله ترکیب می شوند و در نهایت مواد افزودنی را به آن می افزایند مثل ویتامین های آ و دی، طعم دهنده ها، رنگ دهنده ها و ...
- مرحله پاستوریزه کردن
در این مرحله محصول نهایی برای پاستوریزه شدن و از بین رفتن میکروب ها به کریستالایزر وارد می شود.
- بسته بندی
در این مرحله کره گیاهی بسته بندی می شود و برچسب مشخصات کالا و برند بر روی آن ها زده می شود.
در نهایت کره های گیاهی را در فریزر یا یخچال نگهداری کنید به طوری که کره حالت جامد خود را حفظ کند.
نظرات کاربران